10 redenen waarom outsourcen van web development ultieme ontwikkelingshulp is

Joms op weg naar mooie toekomst

Joms (onze programmeur) in z’n bolide op weg naar mooie toekomst

Outsourcen kan enorm verrijkend zijn; financieel, maar juist ook in de breedste zin van het woord. Zowel voor de uitvoerder als voor de opdrachtgever zijn er vele kansen voor ‘win-win’. Outsourcen zorgt voor verandering en gooit de manier van (samen)werken op de schop. Ik vind dat geweldig, maar zoals bij alle veranderingen zijn er ook bedreigingen en nadelen. Mensen houden van nature niet van veranderingen en leggen daarom vaak eerst de nadruk op de (mogelijke) nadelen. Dit zag je na de uitvinding van de trein en de auto, na allerlei mechanisatie-uitvindingen en uiteraard ook met na de komst van de computer.

Ook outsourcing roept bij veel mensen negatieve associaties op, zoals uitbuiting en oneerlijke concurrentie. Ik vind het juist erg gemeen om mensen uit arme landen buiten de (wereld)economie te houden. Wij hebben Filippijnse programmeurs in ons team die de volledige web development van Socialmedium voor hun rekening nemen. Dit bevalt ons én hun uitstekend. Sterker nog, ik ben overtuigd dat outsourcen op de manier zoals wij het doen, de beste vorm van ontwikkelingshulp is, en wel om de volgende redenen:

1) De plek en omstandigheden waar iemand geboren wordt doet er veel minder toe. Het outsourcen van webdevelopment zorgt dat er voor programmeurs ontzettend veel obstakels worden weggenomen om van hun talenten en vaardigheden hun beroep te kunnen maken. Het enige wat ze eigenlijk nodig hebben is stroom, een computer en een internetverbinding. Dit is revolutionair!

2) Door outsourcing kunnen meer mensen studeren. Voor Filippijnen is familie ontzettend belangrijk. Onze programmeurs financieren allerlei kosten voor hun familie. Dankzij hun kunnen bijvoorbeeld familieleden een (goede) opleiding volgen! Dit is natuurlijk fantastisch, veel meer mensen kunnen een opleiding gaan volgen, cruciaal om meer welvaart te krijgen.

3) Uitbuiten van Filippijnse programmeurs kan niet. Het is ontzettend in jouw belang om te zorgen dat je Filippijnse programmeurs tevreden zijn. Als je ze onderbetaald, slecht naar hun wensen luistert en slecht communiceert, dan vertrekken ze simpelweg. Jij kan weer op zoek naar een nieuwe programmeur, een grote tijd- en geldinvestering.

4) Webdevelopment is schoon en duurzaam. Veel outsource industrieën hebben veel nadelige effecten voor de lokale bevolking. Denk aan vervuiling en natuurvernietiging zoals bijvoorbeeld vaak bij (kleding)fabrieken.

5) Het verdiende geld blijft in de Filippijnen. Er wordt direct uitbetaald aan de mensen die het werk doen. Er blijft geen overhead geld aan de strijkstok hangen bij instanties, goededoelenorganisaties, (louche) koppelbazen of outsource bedrijven.

6) Werken in de internet outsourcing branche is sexy en gewild in de Filippijnen. De kansen en werkomstandigheden bij veel Filippijnse bedrijven zijn slecht en uitzichtloos voor veel jongeren. Internet outsourcing is een van de beste manieren om aan de armoede te ontsnappen en werk te doen dat veel jongeren leuk vinden.

7) Uitstekende doorgroeimogelijkheden. Stel je doet eenvoudig productiewerk in een kledingfabriek en werkt 12 tot 15 uur per dag, 6 dagen in de week. In zo’n geval is het erg lastig om jezelf te scholen en ontwikkelen en een betere baan te krijgen. Bij web outsourcing hebben programmeurs juist wel uitstekende doorgroeimogelijkheden. Stapje voor stapje worden ze steeds beter in hun werk. Wij stimuleren altijd dat onze programmeurs zich continu blijven ontwikkelen en bijscholen. Dat is zowel in hun belang als in ons belang. Hoe beter en meer programmeertalen ze bijvoorbeeld kennen, hoe meer wij/zij kunnen vragen voor hun diensten. Daarnaast kunnen ze zich ook ontwikkelen tot projectmanager.

8) Programmeurs leren vaardigheden waar wereldwijd veel vraag naar is. Zeker in ontwikkelde en opkomende landen is ontzettend veel vraag naar web developers en dat blijft voorlopig zo. Als je een goede web developer bent zit je gebakken.

9) Programmeurs komen in aanraking met een andere (werk)cultuur. Door het samenwerken met buitenlandse bedrijven leren programmeurs waar behoefte aan is, hoe ze het beste kunnen communiceren en waar ze het beste in zijn. Andersom ervaren buitenlandse bedrijven hoe goed, betrouwbaar en toegewijd Filippijnse programmeurs zijn. Uiteraard vertellen bedrijven dit door, programmeurs zijn hierdoor indirect belangrijke ambassadeurs.

10) Het verdiende geld komt uit het buitenland. Een programmeur koopt allerlei lokale spullen van zijn salaris, hij gaat misschien zijn huis verbouwen, gaat vaker uit eten en naar de kapper etc. Doordat het geld niet uit de leefgemeenschap zelf komt, profiteert de leefgemeenschap hier extra van. Theoretischer gezegd: door de export multiplier vergroot extern geld de welvaart veel meer dan intern verdiend geld.

Bovenstaande punten gaan alleen op als je gaat voor de langere termijn. Als je je bedrijf gaat verrijken met Filippijnse programmeurs, investeer dan in inwerken, het opbouwen van een vertrouwensband en een geolied online samenwerkingssysteem. Als je het web development door Filippijnse programmeurs wil laten doen, maar niet inhuur, aansturing en projectmanagement, schakel dan een transparante outsource partij in die dat voor jou uit handen neemt. Zorg dat je weet op welke manier ze werken, dat programmeurs goede werkomstandigheden hebben en de communicatie soepel verloopt.

Wil je jouw bedrijf ook gaan verrijken met outsourcing naar de Filippijnen? 
Abonneer je gratis en krijg de beste tips over outsourcing

 

Over de auteur:

Ik help internetondernemers meer te verdienen in minder (eigen) tijd door het outsourcen van webdevelopment. En het geven van trainingen aan internetondernemers om van hun bedrijf een geolied systeem te maken.

One Comment

  1. Helemaal mee eens. De belangrijkste ontwikkelingshulp is handel: in goederen, en diensten. Zelfs al zijn de lonen daar een stuk lager dan hier, de mensen die er werken gaan er stukken op vooruit. Sterker nog, de inkomens multiplier is in arme landen een stuk hoger dan hier, dus het doordruppeleffect is vele malen sterker.

    Posted augustus 7, 2012 at 8:51 pm | Permalink

Reageer op dit bericht

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht om te kunnen reageren