5 tips voor een succesvolle Facebook bedrijfspagina

Je hebt een Facebook bedrijfspagina, zo niet lees dan onze handleiding. Uiteraard wil je je Facebook bedrijfspagina zo inrichten dat je zo veel mogelijk fans krijgt en zo veel mogelijk interactie. Hieronder volgen 5 tips.

1. Maak een in het oog springende Facebook bedrijfsprofiel afbeelding. De maximale afmeting is 200 pixels breedte en 600 pixels hoogte. Veel bedrijven maken hier geen gebruik van. Doe dit wel, het is een uitstekend visitekaartje. Besteed zorg aan je vormgeving en boodschap.

2. Maak een welkomstpagina. Standaard komen je bezoekers op je prikbord terecht. Voor mensen die je bedrijfspagina voor het eerst bezoeken, is hier veelal niet duidelijk wat je precies doet. Gelukkig kan je betrekkelijk eenvoudig zelf een welkomstpagina maken met Static FBML app. Deze applicatie voegt een kader toe aan je Pagina waarin je HTML of FBML (Facebook Markup Language) voor uitgebreide Pagina-aanpassing kunt opgeven. Het resultaat is een mini-website. Zie bijvoorbeeld:

3. Maak een pagina met als doel om extra interactie met je doelgroep te krijgen. Enkele ideeën:

 • Je nieuwste product/dienst te presenteren. Uiteraard geef je mensen de mogelijkheid om hun mening te geven.
 • Stel je hebt besloten dat X percentage van je winst naar een goed doel gaat. Geef een aantal opties en laat je fans bepalen naar welk goed doel je donatie gaat.
 • Bedenk een prijsvraag. Bijvoorbeeld met strekking: plaats hier je meest bijzondere foto en leg kort uit waarom dit moment zo bijzonder voor jou was. Laat je fans de beste inzending bepalen.

Hieronder enkele voorbeelden van interactieve pagina’s:

4. Maak gebruik van ‘evenementen’. Dit werkt op dezelfde manier als LinkedIn. Hiermee kan je prima evenementen die je gaat organiseren of bijwonen onder de aandacht brengen. Op het moment dat iemand aangeeft interesse te hebben in jouw evenement, dan zien al zijn vrienden dat. Hierdoor krijgt jouw evenement en jouw bedrijfspagina extra exposure.

5. Breid je bedrijfspagina uit met Apps. Dit zijn hulpprogramma’s die niet standaard zijn ge√Ønstalleerd in Facebook, maar zijn zonder meer een verrijking voor je pagina. Inmiddels zijn er meer dan 65.000 (!), dus voor ieder wat wils. Dit onderwerp verdient een apart blog, in mijn volgende blog geef ik hier tips over.

Als je je pagina op orde hebt begint het pas. Zorg dat je regelmatig nieuwe content op je bedrijfspagina plaatst en dat je pagina bij zo veel mogelijk mensen van je doelgroep onder de aandacht komt. Binnenkort geef ik in mijn blogs tips hoe je dat het beste kan doen.

Over de auteur:

Ik help internetondernemers meer te verdienen in minder (eigen) tijd door het outsourcen van webdevelopment. En het geven van trainingen aan internetondernemers om van hun bedrijf een geolied systeem te maken.

57 Comments

 1. Dank voor delen van deze 5 Facebook tips. Facebook lijkt vooral als particulier2particulier 2.0 network tot dusver gezien te worden door het bedrijfsleven. Ten onrechte. KLM schijnt al bezig te zijn met een booking module via Facebook. Op het Facebook wereldwijde webinar in oktober verwacht ik persoonlijk – via sprekers als Brian Solis – diverse nieuwe inzichten rondom juist ook de zakelijke toepassingen van Facebook | http://bit.ly/aQmqKg

  Posted september 1, 2010 at 3:11 pm | Permalink
 2. Hallo Matthijs, bedankt voor je tips!
  Kleine aanvulling:
  Bij punt 2 wordt kennis van HTML verondersteld. Maar als je een WordPress website hebt, kun je de HTML door WordPress laten genereren.
  Een korte handleiding vind je op:
  http://www.nieuweklantenviajewebsite.nl/html-kennis-niet-nodig-voor-facebook-bedrijfspagina/

  Posted september 24, 2010 at 3:17 pm | Permalink
 3. Hallo,

  Even korte vraag. Ik ben een bedrijfspagina aan het uitproberen op Facebook. Zolang je niet adverteert zijn hier toch geen kosten aan verbonden?

  Daarnaast lijkt mij het moeilijk om volgers (fans) te krijgen? Je kunt je niet als bedrijf aanmelden bij bepaalde groepen toch?

  Groeten

  Posted oktober 29, 2010 at 2:27 pm | Permalink
  • Hallo Hanno,

   Een Facebook bedrijfspagina is inderdaad gratis. Hieronder enkele tips voor succesvol gebruik van je bedrijfspagina, zodat je fans krijgt, bindt en boeit:
   – Maak je pagina volledig
   – Plaats regelmatig interessante nieuwe udates
   – Verleid je fans om te interacteren door polls en contests
   – Nodig je fans uit voor evenementen
   – Koppel met andere social media
   – Doe aanbiedingen/acties exclusief voor je fans
   – Wees persoonlijk

   Bekijk voor meer informatie de volgende presentatie: http://prezi.com/riv_1ds8uhht/facebook-voor-zakelijk-gebruik/

   Posted oktober 30, 2010 at 12:58 pm | Permalink
 4. Hallo,

  Ik vind het onduidelijk waar je de bedrijfspagina moet aanmaken. Heb het uiteindelijk wel gevonden en een pagina aangemaakt. Ik dacht nl eerst dat je een persoonlijk account moest hebben, met min 25 fans en dan pas een bedrijfspagina kon maken?? Klopt dat??

  Posted februari 4, 2011 at 4:29 pm | Permalink
 5. Goedemorgen,

  Ik heb het stappenplan gevolgd maar nu kan ik niet mijn bedrijf als werkgever aanmaken in mijn eigen profiel.
  Hoe kan ik dit aanpassen?

  Posted april 18, 2011 at 9:17 am | Permalink
  • Hallo Ren√©e,

   Komt inderdaad vaker voor, het kan even duren voordat je pagina ook in de database van Facebook werkgevers staat. Mocht je het na een aantal dagen nog steeds niet kunnen toevoegen, neem dan contact op met het helpcentrum van Facebook.

   Groet, Matthijs

   Posted april 18, 2011 at 9:31 am | Permalink
 6. Klopt het dat je niet zelf fans kan uitnodigen voor de bedrijfspagina ??

  Posted mei 27, 2011 at 12:21 pm | Permalink
 7. Ik heb een bedrijfspagina en een gewone profielpagina van een instelling gemaakt. Hoe kan ik deze 2 aan elkaar koppelen, zodat ik maar 1 pagina hoef bij te houden?

  Posted juni 5, 2011 at 3:09 pm | Permalink
  • Een bedrijfspagina en een gewone profielpagina kun je niet aan elkaar koppelen. Wel kun je bijvoorbeeld Tweetdeck gebruiken. Hier kunnen je instellen op welke pagina’s jouw bericht komt te staan. Let er wel op dat een gewone profielpagina voor een instelling niet volgens de voorwaarden van Facebook is. En zij deze pagina kunnen verwijderen.

   Posted juni 9, 2011 at 11:26 am | Permalink
 8. Jacqueline van den Heuvel

  Klopt het dat de Static FMBL app niet meer functioneert? En weet jij misschien een alternatief hiervoor?

  hartelijke groet,
  jacqueline

  Posted juni 9, 2011 at 8:32 am | Permalink
 9. Hélène

  Hallo,
  Ik heb een bedrijfspagina gemaakt en deze aan 70 bekenden/collega’s voorgesteld. Maar slechts 1 like gekregen… en volgens mij heb ik er 25 nodig voor een facebookbedrijfsnaam? Klopt dat?
  Alvast veel dank,
  Hélène

  Posted september 1, 2011 at 2:27 pm | Permalink
 10. Ik probeer vanuit een zakenlijke pagina ‘aanwezig’ te zijn bij een evenement, dat lukt me niet meer, is dat veranderd?

  Posted oktober 21, 2011 at 9:12 am | Permalink
 11. Ik hoop dat jullie mijn vraag kunnen beantwoorden. Ik kan het antwoord namelijk nergens vinden. via mijn fanpage wil ik mijn vrienden uitnodigen. Wanneer ik klik op ”vrienden uitnodigen” zie ik mijn hele vriendenlijst, maar de meeste (80%) zijn niet aanklikbaar. Waar ligt dit aan?

  Posted november 28, 2011 at 1:05 pm | Permalink
 12. Hallo,

  Ik ga nu een facebook bedrijfspagina plaatsen met mijn acount. Is het mogelijk van acount te wisselen nadat de bedrijfspagina is aangemaakt?

  Posted november 29, 2011 at 10:32 am | Permalink
 13. Hallo,

  Ik heb voor mijn bedrijf een Facebook pagina gemaakt. Nu blijkt dat er al een andere pagina was gemaakt, dus ik heb nu zeg maar een dubbele vermelding. Is er een manier om die twee samen te voegen? Ik heb de stappen gevolgd van Facebook, want er stond bij dat dat wel kon en dan moest je een aantal dingen doen. Heb ik gedaan maar ik kan ze nog steeds niet samenvoegen. Kan iemand mij helpen?

  Dank, Geert.

  Posted december 22, 2011 at 10:14 am | Permalink
  • Hallo Geert,

   Een aantal klanten van ons heeft hetzelfde probleem gehad. Ik heb toen de content van de ene naar de ander overgeheveld en de lege pagina vervolgens verwijderd. Ik wist niet dat je twee pagina’s kan samenvoegen, ik zie niet helemaal voor me hoe je dat kan doen. Het lijkt mij in ieder geval handiger om een pagina te verwijderen. Succes!

   Groet, Matthijs

   Posted december 22, 2011 at 2:51 pm | Permalink
  • Het aanmaken van 2 Facebook pagina’s kan ook voordelig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld verschillende content plaatsen op beide pagina’s om te zien welke de meeste followers/likes/shares/reacties oplevert.

   Posted januari 4, 2012 at 11:45 am | Permalink
 14. Hallo Matthijs,

  Ik heb zojuist als test een bedrijfspagina gemaakt vanuit mijn persoonlijke account. De bedrijfspagina is nu aangemaakt en kan er van alles in doen. Nu is het zo, dat medewerkers binnen het bedrijf te lang vinden en dus niet pakkend voor facebook. Ik wil deze bedrijfspagina dan ook verwijderen om vervolgens een nieuwe te maken.

  Ik ben vervolgens gaan zoeken, en kan inderdaad mijn pagina verwijderen. Alloewel, volgens mij verwijder ik dan ook mijn persoonlijke pagina en dit wil ik natuurlijk niet.

  Kun jij mij hierbij helpen?

  Gr. Remon

  Posted januari 25, 2012 at 2:04 pm | Permalink
 15. Beste Matthijs,

  Een page opzetten blijkt helaas niet zo intuïtief te werken als gehoopt…
  Ik heb een welkomstpagina op onze page toegevoegd middels Static iFrame Tab van Woobox. Nu wil ik nog een pagina toevoegen waarin we de aandacht vragen voor een leuke wedstrijd die we op gaan zetten. moet ik dan weer zo’n zelfde tab toevoegen of zijn daar andere mooie tools voor?
  Hoe kan ik aangeven welke pagina de startpagina van onze page wordt? Nu is dat de welkomsttab, maar hoe zit dat als ik straks een nieuwe tab toevoeg?
  En tot slot: wij hebben een statische afbeelding met tekst (op onze welkomstpagina. Ik zie bij anderen vaak dynamische tabs waar je op kunt klikken e.d. Ik vraag me af hoe je dat doet? Moet je daar voor betalen?

  Ik hoop dat je mij van info kunt voorzien.

  Groeten, Debbie

  Posted januari 27, 2012 at 11:56 am | Permalink
 16. Wij hebben op Facebook een bedrijfspagina aangemaakt en ik ben 1 van de 2 beheerders hiervan.
  Nu wil ik graag de emails van gebeurtenissen op deze pagina ontvangen op een zakelijk mailadres en niet op het privemailadres. Maar ik kan nergens vinden hoe ik dit kan aanpassen. Alleen hoe ik mijn email van m’n persoonlijke pagina kan aanpassen.
  Is dit wel mogelijk?

  Posted januari 30, 2012 at 11:04 am | Permalink
 17. Goedemorgen,

  Wij hebben een bedrijfs pagina en wil graag iets op een prikbord van iemand anders zetten. via delen lukt mij dit niet. Is hier een mogenlijkheid voor ?
  Hoe kan ik personen uitnodigen via een bedrijfspagina om lid te worden van mijn facebook ?

  Posted februari 1, 2012 at 7:54 am | Permalink
 18. Jeroen Wagtmans

  Hallo Matthijs,

  Ik heb sinds kort ook een facebookpagina aangemaakt voor het bedrijf waar ik werk. Nu is het alleen zo, als ik boven in de balk naar onze pagina gaat zoeken komt de pagina wel naar boven maar dan valt de pagina onder plaatsen en niet onder bedrijf.

  Enig idee hoe dit kan, en hoe ik dit eventueel kan oplossen?

  Bedankt alvast!

  Posted februari 10, 2012 at 11:44 am | Permalink
 19. Heel veel nutige informatie. Ik ben pas begonnen met opzetten van Facebook pagina en met informatie van jullie moet het lukken.

  Ik laat jullie zien wat het geworden is.

  Posted februari 24, 2012 at 6:08 pm | Permalink
 20. Ik wil een pagina maken zoals http://www.facebook.com/socialmediumnl
  http://www.facebook.com/sawadee.nlWaarbij ik een mini website toevoeg aan de facebook pagina.Als ik op je link voor Static FBML App druk, zie ik geen instructies.Hoe doe ik dit?

  Posted februari 27, 2012 at 11:23 am | Permalink
 21. Static FBML app link doet het niet

  Posted maart 2, 2012 at 9:55 am | Permalink
 22. Marleen_crabbe

  Ik heb door het zoeken toevallig 2 bedrijfspagina’s aangemaakt. Een van de bedrijfspagina’s wil ik verwijderen. Hoe doe ik dat? Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!

  Posted april 10, 2012 at 3:26 pm | Permalink
 23. waarom als ik apps wil gebruiken op mijn bedrijfspagina, moet ik overschakelen naar mijn prive pagina..

  Posted april 13, 2012 at 9:53 am | Permalink
 24. hoe kan je een fan of emailadres uitnodigen op je bedrijfspagina

  Posted april 21, 2012 at 3:13 am | Permalink
 25. Ik heb een bedrijfspagina gemaakt en wil deze instellen als startpagina op facebook. Normaal kom je op de tijdlijn terecht maar kan je dit ook instellen dat mensen direct op je bedrijfspagina terecht komen? 

  Posted april 23, 2012 at 7:20 am | Permalink
 26. Villaconfetti

  Wie o wie kan mij helpen met het volgende probleem?Ik heb sinds vanavond een bedrijfspagina aangemaakt, omdat ik op mijn privé account zaken en privé te veel door elkaar haalde…
  Op mijn privé account heb ik een heleboel foto’s staan m.b.t. mijn bedrijf die ik op mijn bedrijfspagina wil zetten. Wanneer ik ‘n fotoalbum wil delen en op mijn bedrijfspagina wil plaatsen krijg ik de melding dat het niet mogelijk is om deze op mijn bedrijfspagina te plaatsen. Rara, wat doe ik fout?Kanttekening: mijn privé account is alleen zichtbaar voor vrienden. Net zoals mijn foto’s. De foto’s die ik op mijn bedrijfspagina wil plaatsen heb ik “openbaar” staan.Alvast bedankt voor jullie reactie!

  Posted april 26, 2012 at 8:42 pm | Permalink
 27. Ik ben op zoek naar een manier om de bedrijfspagina in een widget op onze wordpress-site te plaatsen. Nu heb ik begrepen dat je daarvoor eerst een app in facebook aan moet maken. Is dat mogelijk zonder dat je over moet schakelen naar je persoonlijke account? (want daar zit de bedrijfspagina aan gekoppeld). Als er een andere manier is, zonder de app zou ik dat ook graag horen.

  Posted mei 14, 2012 at 1:58 pm | Permalink
 28. Ik heb inmiddels de juiste plugin gevonden. Je kunt voor iedere pagina zoiets aanmaken. http://developers.facebook.com/docs/plugins/

  Posted mei 14, 2012 at 3:04 pm | Permalink
 29. Hallo, ik heb voor het bedrijf een fb-pagina aangemaakt en wil nu onze medewerkers uitnodigen om fan te worden. Heb hiervoor de optie publiek opbouwen –> ongeldige contactpersonen –> andere hulpprogramma”s een csv-bestand geupload, maar de uitnodigingen komen helaas niet aan. optie vrienden uitnodignen zit er niet bij. hoe pak ik dit aan?? bvd voor de reactie(s)!

  Posted juni 18, 2012 at 1:29 pm | Permalink
 30. Ik heb een klein probleem hoop ik.
  Ik had mijn pagina zaak verwijderd omdat ik wat anders wilde. Maar dat lukt allemaal weer niet en ik dacht van stom soms moet je ook tevreden zijn met wat je heb. Dus ik dacht meld mij weer aan via maak een pagina via mij zelf weer alleen nu krijg ik te lezen deze pagina bestaat al ? wat nu?
  Ik hoop dat u  mij hier mee kunt helpen!
  Met vriendelijke groet Colinda

  Posted juni 20, 2012 at 8:05 pm | Permalink
 31. Thecountrydancers

  ik heb een bedrijfspagina gemaakt ,maar nu is me vraag
  hoe krijg ik die andere pagina weg?
  gr.margriet

  Posted juni 26, 2012 at 10:50 am | Permalink
 32. Ik heb een facebook pagina gemaakt voor ons bedrijf. Nu heeft ons bedrijf twee verschillende delen, een we organiseren en twee we ondersteunen. Kan iemand mij een voorbeeld geven van een bedrijf die dit succesvol in een of juist in twee fb pagina’s heeft verwerkt? Ik ben benieuwd hoe we onszelf het beste neer kunnen zetten!

  Posted augustus 13, 2012 at 1:34 pm | Permalink
 33. Een maand geleden heb ik een bedrijfspagina gemaakt, maar ik zit nog met iets waar ik niet uitkom. Als ik met mijn privé account een comment plaats op een andere, willekeurige pagina, zie ik mijn foto voor het kader al klaar staan, zo gezegd. Wil ik nu een comment plaatsen als bedrijfspagina, zie ik geen foto. Evenmin als de naam van mijn bedrijf. Wat kan ik, moet ik, veranderen bij de instellingen?

  Posted augustus 13, 2012 at 9:46 pm | Permalink
  • Klik eerst op ‘Startpagina’ rechtsboven, klik vervolgens bij ‘Facebook gebruiken als’ je bedrijfspagina aan, vervolgens kan je als bedrijfspagina of als persoon reageren op andere bedrijfspagina’s. Succes!

   Posted augustus 15, 2012 at 7:29 am | Permalink
 34. Ik heb een bedrijspagina gemaakt maar heb er niet veel verstand van het ziet er leuk uit en men reageer al dat ze het leuk vinden maar ik kan geen feedback geven???
  Wat moet ik hier aan doen? Mijn dochter heeft al geholpen om mij opnieuw te registreren maar de ene keer is mijn wachtwoord al gebruikt en de andere keer staat er dat ik al een account heb want mijn e mail is al bekend??? Wat te doen?

  Posted augustus 24, 2012 at 10:26 am | Permalink
 35. Corine de Korte

  mijn bedrijfspagina heb ik binnen mijn persoonlijke facebookpagina gemaakt. Hoe krijg ik deze twee gescheiden? Moet ik de bedrijfspagina eerst helemaal verwijderen? Of is dit makkelijk over te zetten in een bedrijfsvariant?

  Posted september 4, 2012 at 12:02 pm | Permalink
 36. Ik zou graag willen weten of het mogelijk is om op een bedrijfs pagina een PRIVE evenement aan te maken waar ik mensen uitnodig. Ik heb alles geprobeerd maar ik kan alleen maar een openbaar evenement aanmaken, dit is nu juist iets wat ik niet wil.

  Ik hoor het graag.

  Mvg Sharon Kuit

  Posted september 23, 2012 at 11:16 am | Permalink
 37. ik heb, per ongeluk, 2 bedrijfspagina’s aangemaakt. De naam kwam al voor maar bleek larter te wonen in Noorwegen. Toen heb ik deze pagina geprobeerd aan te passen maar daar heb ik kennelijk iets verkeerd gedaan waardoro er nu 2 bedrijfspagian’s zijn. 1x met de juiste naam en foto en 1x zonder foto zogenaamd in Noorwegen.
  Hoe krijg ik deze laatste pagina weg????

  Posted oktober 19, 2012 at 3:14 pm | Permalink
 38. Ik wil op mijn persoonlijke pagina mijn bedrijfspagina als werkgever toevoegen. In de optiebalk bovenin kom ik mijn bedrijf wel tegen als ik zoek, maar bij aanvullen als werkgever niet. Dan krijg ik een lege pagina waarvan ik de enige ben die m leuk vind. Hoe kan dit?

  Posted oktober 20, 2012 at 8:11 pm | Permalink

Reageer op dit bericht

De met een * gemarkeerde velden zijn verplicht om te kunnen reageren