Stichting Kalinga

Stichting Kalinga is een door vrijwilligers gerunde organisatie die zich al sinds 2000 inzet voor kansarme (straat)kinderen op de Filipijnen. De projecten van Kalinga zijn relatief kleinschalig. Bovendien is er een hoge mate van betrokkenheid van alle medewerkers bij de projecten en de kinderen die daarvan deel uitmaken.

Stichting Kalinga biedt hulp met een structureel karakter. Hulp die de vicieuze armoedecirkel waarin de kinderen zich bevinden kan (helpen) doorbreken. De kinderen wordt een handvat geboden waarmee ze uiteindelijk zelf die plek in de maatschappij kunnen opeisen waar ze recht op hebben. Projecten die enkel werken als een ‘pijnstiller’ en alleen op korte termijn effectief zijn, maar niet leiden tot structurele veranderingen, passen niet binnen de doelstellingen van Kalinga. Zelfredzaamheid staat daarom continue centraal.

Bezoek de website van Stichting Kalinga. 

Giving Back

Wij hebben veel te danken aan onze Filippijnse programmeurs. Mede door hun hebben we snel kunnen groeien.
Daarnaast is het geweldig leuk om grenzeloos samen te werken en mensen met een andere cultuur en achtergrond te leren kennen.

Dankzij ons hebben onze Filippijnse programmeurs en hun familie een mooie toekomst en kunnen ze werken onder fijne omstandigheden met een prima salaris. Echt een win-win situatie! Lees het blog van Matthijs waarom hij vindt dat outsourcen webdevelopment ultieme ontwikkelingshulp is.

We zijn ons enorm verbonden gaan voelen met hun en hun families en land. Filippijnen zijn gretig, loyaal, betrouwbaar en heel sociaal. Ze willen zich zo graag ontwikkelen, de omstandigheden en mogelijkheden zijn echter veelal slecht. Wij willen dolgraag ons steentje bijdragen om te helpen dat Filippijnen betere kansen krijgen op een mooie toekomst. Daarom doneren wij 10% van onze winst aan een goed doel. We hebben 4 goede doelen geselecteerd. Graag vragen we je om te stemmen op jouw favoriete goede doel waaraan we 10% van onze winst gaan geven.

Poll

Welk doel heeft jouw voorkeur?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...